Hoppa till sidans innehåll

Ytterligare ett Hjelmsjöläger

06 AUG 2012 22:03
Under årets andra Hjelmsjöläger fick vi dela sjön med ett gäng muntra danskar och bo i måltornet. Trots det fick vi ett par bra träningspass som stärkt oss inför det kommande Svenska mästerskapet i Stockholm.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2015 16:18

Den 3:e augusti var det dags att för andra gången denna sommar sätta kursen mot Örkelljunga för att ha läger under helgen. Till skillnad från alla andra läger var vi dock inte ensamma, vi hade denna helg även sällskap av en dansk roddklubb, p.g.a. dubbelbokning. Väl framme fick vi därför bära madrasser till måltornet där vi skulle bo eftersom danskarna tog upp all plats i stugan där vi vanligtvis sover. Därefter var det dags att bege sig ut på lägrets första träningspass. Vattnet låg spegelblankt så det var perfekta väderförhållanden för de fem singlar som gav sig ut på sjön. Efter passet smakade det gott med ett riktigt skrovmål mat innan det var dags att gå och lägga sig i det faktiskt ganska mysiga lilla måltornet.

 

Morgonen kom alltför snabbt men då klockan ringde klockan 8 var de flesta redan vakna på grund av, antingen solljuset, eller de snarkningar som ekat i den lilla byggnaden under natten. Efter frukost var det dags att träna. Till skillnad från igår blåste det nu mer och för många blev intervallerna kämpiga i motvinden, då kunde det vara skönt att se fram emot den goda lunch som hägrade.

 

Som vanligt blev det föräldrabesök även denna helg. Som tur var hade det hunnit mojna lite så för de föräldrar som vågade sig ut på vattnet blev det en behaglig roddtur. Även solen tittade fram och för de som rodde sitt träningspass blev det också ett skönt pass, dock lika jobbigt som vanligt. När sedan kvällsmaten skulle avnjutas var det väldigt god stämning i matsalen. Detta berodde förmodligen på att Danmark under dagen tagit två medaljer i rodd under OS, därför var våra danska vänner på gott humör, och det smittade av sig. Det började dock närma sig läggdags, och efter lite sällskapsspelande var det dags att krypa till sängs.

 

Trötta som vi var efter gårdagens träning sov vi tungt trots vissa akustiska olägenheter under natten. Trots att vi sovit hela natten var det ändå svårt att dra sig upp ur sängen denna morgon. Vid frukosten var det ovanligt lugnt, danskarna verkade ha festat på ganska bra under gårdagen och var förmodligen helt utslagna och trötta. Väl ute på vattnet visade de dock en del livstecken då de också kom ut och rodde en sväng.

 

Efter lunch fick vi även idag besök av föräldrar villiga att ro och samtidigt passade vi andra på att ro vårt sista roddpass för dagen medan vattnet fortfarande var lugnt. Det lugna vattnet verkade dock vara lugnet före stormen och efter några kilometer på vattnet började det åska så vi fick avbryta träningen. Det blev bra fart på båtarna och snart var alla inne på land och kunde gå och duscha och packa ihop sig. Slutligen var det bara lite städning kvar innan även detta läger var slut, och alla begav sig hemåt trötta, men förhoppningsvis lite starkare och mer erfarna inför det kommande Svenska mästerskap som går av stapeln i Stockholm om några veckor.

Skribent: Nils Ewald

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...