Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Tjeckien.

30 APR 2012 12:52
Varje år runt påsk bjuder Svenska roddförbundet in till träningsläger i Tjeckien för landslags och landslagspotentiella roddare, men även klubbroddare i mån av plats, så även i år. Så Höganäs åkte ner med en liten trupp för att få lite rodd på vattnet inför säsongsstarten.
  • Skapad: 30 APR 2012 12:52

Höganäsroddarna samlades på fredagskvällen den 30 mars för avfärd mot Tjeckien. Höganästruppen bestod av Nils Ewald, Fredrik Sambergs, Knut Andersson, Dennis Gustavsson, Pontus Gustavsson samt Anders Gustavsson. De hoppade in i klubbens minibuss för att påbörja den långa bilfärden mot resans mål, på vägen skulle de hämta upp Peter Berg och Christoffer Johansson i Helsingborg, för att sen köra vidare till Trelleborg där nattfärjan väntade.

En natts sömn på båten avnjöts innan det var tid att tränga hopp sig i minibussen igen för att köra vidare genom Tyskland ner till Tjeckien. Efter flera timmars färd nådde vi äntligen resans mål på lördagseftermiddagen, det lilla samhället Racice i Tjeckien där roddanlägningen ligger. Väl där blev det lite mat innan vi installerade oss i våra boende, för att sen träna lite.

Veckan flöt på bra fylld med träning i bra roddförhållanden, det var bara värmen och solen som saknades. Pontus och Dennis var med i det nystartade "Herrprojektet", där även 5 andra roddare ingick, så de hoppade runt i olika båtar och kombinationer för att testa på hur det fungerade. Tränarhjälp fick de av förbundskapten Leif Pettersson och projektets tilltänkte ledare Markus "Linus" Jonsson. 

Nils, Fredrik och Knut träna på hårt och bra med, trots lite förkylningar och andra små skavanker. Till hjälp hade de Anders som coach. De passade även på att besöka Prag på sin lediga dag.

Efter lite mer än en vecka fylld av träning, tjeckisk mat och massa skällande hundar var det dags för lämna kolröken i Tjeckien igen för kalla Sverige. Vi klämde in oss i minibussen på söndagseftermiddagen den 8 april, efter ett hårt träningspass och en sista tjeckisk måltid och påbörjade den långa resan hem, även denna gången tog vi nattfärjan mellan Rostock och Trellerborg, så på måndag morgon var vi åter hemma efter en lyckad vecka!

Skribent: Dennis Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...