Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Hjelmsjön

22 JUL 2012 16:26
Trots åska blev årets första Hjelmsjöläger lika trevligt som vanligt och en bra uppladdning inför sprint-SM, som nu närmar sig.
  • Skapad: 22 JUL 2012 16:26

Fredagen den 13:e juli begav sig ett glatt gäng upp till Örkelljunga för årets förtsa Hjelmsjöläger. Strax efter ankomst var det dags för det första träningspasset. Det var tre båtar som tog sig ut på vattnet. Nils, Fredrik, Pontus och Dennis rodde scullerfyra, Axel och Knut rodde dubbel och Peter rodde singel. Trötta och hungriga efter träningen var det sedan dags att äta en välförtjänt kvällsmat som bestod av goda grillade burgare.

 

Lördagen började redan vid åtta med frukost och därefter var det dags för dagens första roddpass. Vi fick dessutom sällskap av Helsingborgsroddaren Daniel Böcker ute på vattnet. Efter lunch var det dags för de vuxna att ro lite. För första gången på flera år satte sig Annelee och brodern Kjellis som var på besök, i vars en båt. Annelee ackompanjerades av Maria i en dubbel, och Kjellis rodde singel. Det såg förvånansvärt bra ut och det var ingen som trillade i.

 

När det senare blev dags för de yngre roddarna att bege sig ut på vattnet blev det ingen längre tur. Precis efter att dubbelroddarna rott ut en bit hördes en åskknall och på ett ögonblick var de båda tillbaka på bryggan, så snabbt hade de nog aldrig rott förr. Även fyran och Peter som var på väg ut på vattnet fick vända. Åskan höll i sig hela kvällen så det blev ingen mer rodd den dagen, vilket gav m,er tid till att äta och umgås.

 

Även söndagen började tidigt och som tur var hade åskan till sist försvunnit så roddarna kunde ge sig ut på den aningen blåsiga sjön. Idag hade även Landskronaroddaren Morgan Bengtsson tagit sig upp till sjön för att ro tillsammans med Daniel i en dubbel.

 

Efter rodden och lunchen kom det ytterliggare gäster som ville testa på att ro och titta när det var dags för eftermiddagspasset. Vädret hade nu lugnat sig lite så vågorna var mindre och blåsten likså, vilket var skönt för nybörjarna som klarade sig bra ute på vattnet. Efter ett riktigt bra roddpass även för oss andra roddare väntade en god jordgubbstårta, för vad är ett Hjelmsjöläger utan en god kaka? Då faten var skrapade återstod det bara att packa ihop och städa innan det var dags att bege sig hemåt igen, alla väl förberedda inför det kommande mästerskapet.

Skribent: Nils Ewald

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...