Hoppa till sidans innehåll

Tävlingshelg i Lilla edet

09 JUN 2013 20:02
Återigen tid för tävling, denna gång på Ryrsjön i Lilla Edet. Även denna gång lyckades Höganäsroddarna plocka med sig medaljer hem.
  • Skapad: 09 JUN 2013 20:02

Fredagen 7 juni åker jag och Dennis till Lilla Edet för tävling. Vi är båda taggade att prestera bra. När vi kommer upp till Lilla Edet riggar vi på våra båtar och sen går vi ut och ror en runda för att känna så att allt stämmer. Efter den korta roddturen gick vi och duschade för att sen åka och handla och leta reda på bed and breakfast boendet där vi skulle bo, det blev samma bed and breakfast som vi bott på de senaste åren, nämligen Älvbackens BoB.

 

På lördagen åker vi ner till banan så Dennis och Daniel Böcker från Helsingborg hinner gå på ledarmötet. Därefter är det dags för oss att tagga till för loppet. Dennis rodde i första försöket där han slutade tvåa och på en säker plats till A-finalen.

Jag rodde i andra försöket och även jag slutade tvåa efter en usel start där jag fick gå på hårt första 1000 meterna där jag jobbade mig upp till andra platsen. Det var skönt att ta sig till final med ett sådant lopp.

När det var dags för final gjorde Dennis, Emil (MRK), Anders (UARS), Rasmus (FRK) bra starter, jag och Otto (SRK) gjorde sämre starter. Jag försökte att inte jäkta upp mig, men ändå lägga på maximal press och glida ikapp de andra i loppet. Jag närmar mig Rasmus och Emil lite precis innan vi kommer fram till 1000 meter. Dennis och Anders har dragit ifrån oss andra i fältet lite. Efter 1000 meter får jag inte alls till det och kommer in i ett sval från en motorbåt som jag ligger i in i mål. Jag slutade femma i loppet efter ett riktigt uselt lopp i mina egna ögon. Dennis slutade tvåa efter att Anders lyckats hålla undan för Dennis i spurten.

 

Dennis rodde även under lördagen scullerfyra tillsammans med Oscar (ÖSS), Christoffer (ÖSS) och Karl (MRK). Till start i scullerfyra herrar senior var det fyra båtar, kombinationen med Dennis, Stockholm RF, Strömstad och Falkenberg. Dennis båt tog sig upp i ledningen och utökade sen avståndet till de andra båtarna och de kunde utan problem ro i mål som vinnare.

 

På söndagen var det dags igen för ytterligare lopp. Denna gången hamnade jag och Dennis i samma försök tillsammans med en från Hammarby och en från Mölndal. Jag gick ut hårt och fokuserade på tekniken och pressen och hade ledningen när vi passerade 1000 meter. Efter det gick jag ner lite i takt, men fortsatte att pressa. Då rodde Mölndals killen ikapp och förbi, sen ligger jag en halv båtlängd före Dennis till det blir spurt då Dennis ökar tempot lite och går förbi mig. Men båda två var säkert vidare till final.

I finalen gjorde jag inte en lika bra start som i försöket men kom ändå iväg hyggligt. Däremot kom Dennis och Oscar (SRK), Emil (MRK), Karl (MRK) iväg bra, men idag lyckades jag hålla huvudet mer kallt och fick ett bra driv i båten. Jag kom ikapp och förbi Emil vid 1000 meter och försökte pressa på för att glida ifrån, men han svarade upp och hängde med. Vid 500 meter kvar började han att öka tempo och då kom han ikapp och förbi igen, då jag inte hade någon kraft kvar i benen att svara med. Även denna dag blev Dennis tvåa, idag slagen av Oscar från Strömstad.

Skribent: Pontus Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...