Hoppa till sidans innehåll

Soröregattan, Danmark

02 JUL 2012 13:13
Pontus, Dennis, Knut, Annelee och Anders var under månadsskiftet juni/juli över i Danmark på Soröregattan. Roddarna kämpade tappert mot det tuffa motståndet och fick med sig nya erfarenheter hem, det blev även en guldmedalj med hem i bagaget.
  • Skapad: 02 JUL 2012 13:13

Denna helg var vi ute och tävlade i Sorö, Danmark. Vi samlades i Höganäs hamn på fredagen för gemensam avfärd mot Sorö vid halv fyra. Då vi kom fram kände vi hur åskan hängde i luften, som på beställning kom det en ordentlig skur med både regn och åska. Det gjorde att vi inte kom ut och tränade på fredagen.

På lördagen blev det en tidig morgon för Knut Andersson som skulle ro försök i singelsculler herrar junior A kl. 8:25, sedan rodde Dennis och Pontus Gustavsson också singel i senior klassen. Varken Knut eller Dennis lyckades ta sig vidare från försöken, men Pontus gick vidare till final och blev fyra. Men innan vi gick för dagen valde vi att sticka ut och ro efter tävlingarna för att träna lite inför söndagens lopp.

På söndagen blev det en ännu tidigare morgon för både Knut och Pontus som skulle ro singel, Knut rodde försök vid åtta tiden och Pontus vid kvart i nio. Knut lyckades inte heller idag ta sig vidare från försöksloppet, men det gjorde Pontus. Det blev sedan lite oturligt med vind och vågor vilket resulterade i en placering utanför prispallen för Pontus i finalen. Mellan Pontus försök och final rodde han och Dennis dubbel tillsammans i seniorklassen och tog hem guldet.

Skribent: Knut H. Andersson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...