Hoppa till sidans innehåll

Ryrsjöregattan

02 JUL 2012 09:32
Helgen den 12:e och 13:e maj var Höganäs Roddförening på plats i Lilla Edet för att tävla i årets upplaga av Ryrsjöregattan.
  • Skapad: 02 JUL 2012 09:32

På fredagen satte sig Anders, Pontus, Dennis, Annelee och Nils i roddbussen för den långa färden mot den lilla toalettpappersstaden Lilla Edet ett par mil norr om Göteborg. Väl framme lämnades båtarna nere vid sjön, och sedan begav sig de aningen trötta resenärerna till det mysiga boendet på andra sidan älven för några timmars väl behövlig sömn.

 

Lördagsmorgonen inleddes för Dennis, Nils och Pontus med försök i singelsculler. Både Pontus och Dennis lyckades ta sig till A-final, medan Nils fick nöja sig med en plats i B-finalen. Dagens väder var bra, men inte strålande. Emellanåt tittade solen fram, men eftersom det var medvind var det inte något att klaga på.

 

Åter till tävlingen var det nu dags, efter några timmars vila, att bege sig ut i båtarna igen för att ro sina respektive lopp. Först gick B-finalen. Medan Anders Backéus hela tiden hade en säker ledning kämpade Nils med två andra roddare om andraplatsen, men i slutändan blev han 4:a, men det var inte långt till de andra så han var glad ändå. I A-finalen kämpade Pontus mot

 Peter Berg om förstaplatsen men fick nöja sig med att komma 2:a för en gångs skull. Dennis slutade 5:a, vilket dock var väldigt bra med tanke på det träningsuppehåll han haft veckorna innan. Dagens bravader firades på kvällen med pizza och andra godsaker.

 

På söndagen anslöt även Knut till sällskapet, för idag skulle han göra sin debut i singelsculler. Dagen till ära hade vinden vänt till motvind, men solen vågade samtidigt kika fram lite mer. Blåsten gjorde att det blev ett par hårda och mer eller mindre blöta lopp. Till slut hade dock Nils, Dennis och Pontus lyckats ta sig till A-final, medan Knut tog sig till B-final. Pontus skulle även rott ett försök i dubbelsculler, men då halva besättningen saknades blev det inte av och Pontus kunde istället vila upp sig inför finalen i singel istället.

 

På eftermiddagen fortsatte det blåsa, vilket kom att bli till vissas fördel, och andras nackdel. Hursomhelst, i B-finalen kämpade Knut på, men fick se sig besegrad och slutade 4:a. I A-finalen var det stor chans för medalj till Höganäs då halva startfältet var Höganäsare. I slutändan blev det till och med nästan att hela pallen fylldes av Höganäsare, Pontus kom 1:a, Dennis 2:a, men Nils lyckades tyvärr inte ro om Philippe Romé så han slutade 4:a.

 

I sammandraget var nog alla ändå nöjda med helgens resa och tävling. Glada i hågen och många erfarenheter rikare var det dags att kliva in i roddbussen för den långa färden hemåt.

Skribent: Nils Ewald

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...