Hoppa till sidans innehåll

Vad hände 2018?

RODDÅRET 2018

02 FEB 2019 17:45
Här är en kort bildkavalkad över förra årets händelser..
  • Uppdaterad: 02 FEB 2019 17:45

HRF

Efter en vinter av slit på roddmaskin kom vi bländade och bleka ut i vårsolen för att fira första maj. Säsongen inleddes som vanligt med att Höganäs Musikkår spelade och det traditionenliga förstamajtalet hölls denna gång - för första gången i föreningens historia  - av en kvinna, kulturchef Annelie Sjöborg. 

Första maj
På bilden: Joakim Andersson, Höganäs Musikkår och kulturchef Annelie Sjöborg

Kvickbadet

 

Under Höganäs Matfestival hade vi en välbesökt prova-rodd-dag på Kvickbadet. I juli körde vi prova rodd under en vecka i Lerbergets hamn - tillsammans med Lerbergets Segelsällskap.

 

Pilen

 

Vår fina gamla trätvåa - Pilen - kom i vattnet efter många års vila. Vi fick åter se Per-Åke ”Pappe” Nilsson och Sven-Åke ”Boddi” Persson ro båten de vann ett Junior-SM i på sextiotalet.

 

 

Kustrodd 2018

 

I juli genomfördes SM i kustrodd för första gången någonsin - Dennis Gustavsson höll för favorittrycket och rodde hem guldet. Emma Nilsson knep ett brons (bilden)

 

farstaregattan

 

I början av augusti tog Jonathan Cano Sjöstedt ett par fina förstaplatser under juniortävlingen i Åhus Hamnregatta. (bilden är från Farstaregattan i början av sommaren)

 

GRIPEN

 

I slutet av sommaren köpte föreningen in en begagnad kustroddfyra med hjälp av medel från Sparbanksstiftelsen Gripen. 

 

Så var det dags för SM. HRF åkte iväg till Mölndal och Rådasjön med fyra roddare och kom hem med tre medaljer  och en fantastisk sjätteplats.  Dennis och Pontus Gustavsson tog ett brons i dubbel herrar senior (bild). Dennis tog även ett Brons i herrarnas singel och Jonathan tog brons i Junior C i ett mycket jämnt lopp. Emma Nilsson tog en sjätteplats i damer senior i tufft motstånd.

 

Hjelmsjön

 

Jobbet med att färdigställa den nya rodd- och kanotbanan på Hjelmsjö Arena avslutades. Efter mycket arbete med bl a muddring, vajerdragning och slutligen bojpumpning (här Pappe, FIa och Annelee)invigdes banan i slutet av september. Läs mer här 

 

asterix

 

 

Vi skänkte Ulf ”Backe” Hanssons båt Asterix till Kullabygdens Idrottshistoriska Museum. Vår ordförande Håkan Östergren (bild) invigningstalade.

 

distanskapprodd

 

I september tävlade HRF i Distanskapprodden i Vaxholm i inriggare. Axel och Erik Hagman samt Dennis och Pontus Gustavsson kämpade till sig en andraplats i Stockholms skärgård.

 

KUSTRODD vm 2018

 

Dennis Gustavsson (bilden) fanns med i den svenska truppen som åkte till Kustrodd-VM i Canada i oktober. Nytt var att starten gick från stranden. Försöksheatet gick galant men i finalen var Dennis inblandad i en krock som innebar att han inte längre kunde vara med och tampas om medaljerna. Det blev en finfin sjätteplats. 

 

 

Vi sålde - som vi brukar - lotter på Ryds marknad (på bilden Emma och Maria) och tyckte nog att det var lite tunt med folk i år…?

 

ATIR

 

I december blev Dennis Gustavsson inbjuden att tävla i ATIR (Around The Island Regatta) i Hongkong. Dennis och Eduardo Linares (Guldmedaljör i kustrodd-VM) rodde dubbel de 4,5 milen runt Hongkong Island på 3,5 timme och kom först i mål.

 

korv

 

På skyltsöndagen monterade vi ihop vår lotteriluda  igen och sålde grillad korv i det gråmulna och ruggiga vädret...På bilden Anders, Corazon, Annelee och Jonathan...

 

Året avslutades med en värmande glöggfest på klubben.

 

 

Skribent: HRF
E-post: Adressen Gömd

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...