Hoppa till sidans innehåll

Rådasjöregattan

02 JUL 2012 13:10
Sista helgen i maj var det dags för roddtävling i Mölndal. Höganäs var på plats och kämpade tappert, en del framskjutna placeringar lyckades roddarna också erövra.
  • Skapad: 02 JUL 2012 13:10

Helgen den 26-27 maj var det dags för den årliga roddtävlingen i Mölndal. Höganäs var givetvis starkt representerat under helgens tävlingar. Fredagen den 25 maj begav sig Fredrik, Nils, Pontus, Dennis, Anders, Maria och Annelee iväg till Mölndal i roddföreningens minibuss.

Väl framme riggades båtar på samt testroddes inför morgondagens tävlingar. När det stod klart att allt verkade fungera som det skulle begav vi oss till våra stugor vid den närliggande campingen där vi skulle spendera natten. På vägen till campingen plockades Knut upp på järnvägsstationen i Mölndal och anslöt till det glada sällskapet.

Väl framme vid stugorna gjorde vi oss hemmastadda, åt kvällsmat och stupade i säng. Knuts snarkningar under natten fick fönsterrutorna i den lilla stugan att skälva.

Morgonen därpå var det dags för den första tävlingsdagen. Det blåste stark sidvind men var soligt hela dagen. Nils, Fredrik, Pontus och Dennis ställde under lördagen alla upp i klassen singelsculler Herrar senior 2000m. I försöken rodde Pontus och Dennis sig till A-final medan Nils och Fredrik fick nöja sig med B-final. Knut ställde som ensam höganäsare upp i klassen Herrar Junior A 2000m och rodde i försöken till sig en plats i B-finalen.

Finalerna gick under nästan ännu besvärligare väderförhållanden förhållanden än försöken. Vinden hade tilltagit och det var med viss svårighet som många rodde till start. I A-final rodde Pontus och Dennis tappert i vinden. Ponts slutade på en tredjeplats och fick tyvärr se sig klådd av konkurrenterna Peter Berg och Oskar Russberg. Dennis slutade på en fjärdeplats i samma final.

Fredrik och Nils kämpade i B-finalen i motvind och med båtar som tog in mer vatten än som var brukligt. Nils gjorde en strålande insats och lyckades placera sig på en stark tredjeplats. Fredrik blev femma och lyckades enbart ro om en medtävlare vars båt välte redan innan starten. Efter målgång tömde Fredrik nio liter vatten och en kolja ur sin båt.

Knut kämpade även han tappert i motvinden men fick se sig omrodd av sina konkurrenter i B-finalen och slutade på en tredjeplats.

Under lördag kväll tog roddarna igen sig i sina stugor framför finalen av Eurovision Song Contest. Osäkra källor gör gällande att Dennis röstade på de ryska folkdanstanterna hela 37 gånger under kvällen. ”Party for everybody, DANS!”

På söndag morgon fick roddarna sovmorgon. Stugorna röjdes ur och städades. Bagaget packades i minibussen och vi begav oss mot vår andra tävlingsdag. Dessvärre var vädret inte mycket bättre denna dag. Det blåste starkt på sjön men var i alla fall sol.

Söndagens lopp var färre än de under lördagen. Fredrik, Nils, Pontus och Dennis startade enbart i klassen Dubbelsculler Herrar Senior 2000m. Knut behövde tidigt dra sig hemåt och ställde inte upp i några lopp under söndagen.

I finalen i Dubbelsculler gjorde Pontus och Dennis en enastående insats och vann klassen. Fredrik och Nils kämpade som vanligt tappert men slutade som vanligt sist.

Trots hård sjö och vissa motgångar enades roddarna om att det på det hela taget hade varit en trevlig tävling. Stämningen var god när minibussen rullade hemåt under söndagseftermiddagen. På kvällen kom roddarna hem till Höganäs. Anders tackades för den goda coachningen och Annelee och Maria tackades för den goda markservicen och helgens mat. Fredrik överaskade sin mor med en bukett röda rosor som uppskattades mycket, mors dag till ära.

Skribent: Fredrik Sambergs

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...