Hoppa till sidans innehåll

NM/JNM Sorö, Danmark

08 JUL 2011 17:14
Helgen den 2-3 juli avgjordes nordiska mästerskapen i Sorö, Danmark. Efter en kanonhelg har nu Höganäs roddförening en NORDISK MÄSTARE!
  • Skapad: 08 JUL 2011 17:14

FREDAG:
Med förra årets tropiska Sorø-värme i minnet packade vi denna gång - efter att ha begrundat väderleksrapporterna - sylvestrar, paraplyer, stövlar och medaljhopp i Roddklubbens minibuss och gav oss iväg. Roddlaget bestod i denna tävling av;
Pontus Gustavsson - som var uttagen att ro med landslaget i seniorernas singelsculler, och
Nils Ewald - Junior A singelsculler (Fredrik Sambergs hade tyvärr lämnat återbud så det blev ingen dubbelsculler för Nils och Fredrik i år).

Vi checkade in i Sorø-hallens gympasal där vi bodde tillsammans med Norske Studenters - och Stavangers Roklubb, och åt sedan en efterlängtad måltid. Vädret var än så länge fint, så kvällen bjöd på uppvärmningsrunda på sjön.

LÖRDAG:
Vaknade av att regnet smattrade mot taket. Stövlar på!
Pontus rodde utan större ansträngning till en semifinal , och på eftermiddagen även till final.
Sedan klarnade vädret upp för att senare på kvällen bjuda på dundrande åskväder och inställda träningsrundor.

Roddklubbens tränare Anders fyllde år så på kvällen blev det kaffe och lagekage - mycket god med nougatkräm. Nils och Maria läste sedan  ett stycke ur Höganäs roddförenings stolta historia från början av 1900-talet, och överlämnade ett mjukt paket. Vad kunde det vara? Jo, en plyschkatt! Den döptes genast till Måns efter kattmaskoten som inbringade en mästerskapsmedalj år 1919.
Hoppfulla gick vi till sängs och drömde om morgondagens final.

SÖNDAG:
Vakande av norska väckarklockor kvart i sex. Men solen sken! Alla regnkläder på tork.
Nils var tidigt uppe för att ro försök  i singelsculler Junior A. Närapå hade han knipit en andraplats och därmed en finalplats, men denna gång fick han nöja sig med en tredjeplats. Bra kämpat Nils!

Medan vi nu spänt väntade på Pontus lopp  lyssnade vi otaliga gånger till Ja vi elsker dette landet - Norges nationalhymn - och beskådade vajande rödblåvita flaggor. Nu var vi sugna på att höra Sveriges melodi.
Nervöst trampande inväntar vi Pontus. Där kommer de! Fyra båtar på linje! Vi tjoar, skriker och visslar oss hesa och det hjälper! Pontus lyckas de sista hundra metrarna lägga in en extra växel och spurta sig till en svensk guldmedalj! HURRA! Stolta sjunger vi - stående med handen på hjärtat - Du gamla du fria… och Pontus lyfts till skyarna av sina konkurrenter på pallen.

Att det sedan blev tvärstopp på motorvägen utanför Köpenhamn på grund av översvämningar störde inte vårt glada humör. Trötta men mycket stolta anlände vi sent på kvällen till Hamnplan - Höganäs Rodd har nu en Nordisk Mästare!

Skribent: Maria Jönsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...