Hoppa till sidans innehåll

Knallerodden

25 JUN 2015 15:57
Tävlingssäsongen drar igång med det årliga långdistansloppet.
  • Skapad: 25 JUN 2015 15:57

Den 25 april var det dags för årets första tävling utomhus i Sverige. Då var det nämligen dags för Knallerodden, ett långlopp som är 5,5km långt på sjön Öresjö strax utan för Borås.

Från Höganäs deltog bara jag (Pontus Gustavsson), då Dennis inte var frisk. Han hade blivit sjuk efter Tjeckienlägret.

Jag rodde upp till start och kände till en början att detta kan vara ganska okej vatten, men ju längre upp mot start jag kom desto högre vågor gick det och jag kände att jag får gå ut hårt och hoppas det går hela vägen.

När det var dags för start hörde vi startkommandona Quickstart, attention, men bara de som var närmast domarbåten hörde go och kom iväg bra. Jag tvekade lite eftersom jag aldrig hörde go, men när jag tittade mot domaren såg jag de som var närmast domaren ro iväg och då förstod jag att starten hade gått. Även fast jag tvekade lite var jag inte sämre än tre eller fyra iväg från starten, då många andra låg ännu längre bort än vad jag gjorde.

Min plan för loppet var att jag skulle ha ledningen efter halva loppet och jag plockade ikapp försprånget på han som var trea efter starten på bara några hundra meter och efter lite drygt en kilometer rodde jag förbi tvåan. Sen tittade jag över axeln och såg att han som ledde inte var jättelångt före, men honom lyckades jag inte komma ifatt innan halva loppet var rott, så jag var tvåa efter halva loppet. Strax efter halva loppet blev jag förbi rodd av Anders Backeus, som senare vann loppet. Jag försökte växla tempo för att hänga med honom och för att lyckas dra ifrån de andra i fältet, men jag började få kramp i underarmarna, så det lyckades inte. Så istället försökte jag bara fortsätta mala på och hålla undan på en tredejplats. Men krampen i armarna blev värre och med dryga kilometern kvar till mål blev jag omrodd av Filip Nilsson från Mölndal som blev trea i loppet. Jag tappade inga mer placeringar in i mål, men det var inte ett sånt lopp jag hade hoppats på. Så med detta facit i hand blir det hem och träna hårdare och försöka komma närmare till nästa tävling i Farsta.

Skribent: Dennis Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...