Hoppa till sidans innehåll

Grymma placeringar på Kustrodd-VM i Hongkong

03 NOV 2019 12:30
I helgen har VM i Kustrodd ägt rum i Hongkong. Dennis Gustavsson var en av de 500 roddare som deltog.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 12:30

Hongkong har varit värd för VM i Kustrodd i helgen och vi som följde arrangemanget via livesändningarna fick se fantanstiksa prestationer och lopp i "the washingmashine" som vattnet utanför Hongkong Island kallas.  Roddarna fick slåss mot både vågor och dyningar och svallskvalp från diverse båtar som hela tiden passerade i bakgrunden. Spektakulärt!

Och hjärtat bankade såklart för våra tre svenska roddare - och särskilt för Dennis Gustavsson. Både Peter Berg (från Helsingborgs RK) och Dennis kvalificerade sig under lördagen till final i herrarnas singel. Två svenska deltagare i singelloppet för herrar! Maria Berg (från Helsingborgs RK) rodde även hon till sig en finalplats och även i nya klassen mixed dubbel tog sig den svenska båten till final. Söndagens finaler var verkligen ngt att se framemot. 

Spikade framför livesändningarna fick vi sedan se Maria kriga till sig en fantastisk fjärdeplats. Dennis gav allt och kom in på en grym sjätteplats och Peter på en tolfte. Se singelloppen här

I mixed dubbel ersatte Dennis i sista stund Peter och den nya beättningen Maria/Dennis kom sjua - men var inblandade i en krock vilket gav dem ett tidstillägg. En trettondeplats blev det till slut. Vi säjer stort grattis till Ukraina som vann damernas singel och även mixed dubbel och Spanien som vann  herrarnas singel. Se mixedloppet här 

Fler resultat och bilder/filmer finns på

worldrowing.com

Tack för underhållningen Dennis, Maria och Peter - ni är grymma! Vi vill se mer av er! Förhoppningsvis nästa år i Portugal? 

BILDER på roddare: Igor Meijer/Worldrowing. De två andra bilderna har vår medlem och nyblivna roddare Henning Tansjö tagit (han bor i Hongkong just nu)

 

Skribent: HRF
E-post: Adressen Gömd

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...