Hoppa till sidans innehåll

World rowing coastal championships 2013

19 AUG 2013 16:36
Dennis 7a i världen efter att kustrodds-VM avgjordes i Helsingborg den 16-18 augusti.
  • Skapad: 19 AUG 2013 16:36

På fredagen drog kustrodd-VM igång på Fria bad i Helsingborg. Dennis var på plats för att representera Höganäs i sitt första kustrodd-VM i karriären och dessutom på hemmaplan! 

Under fredagen avgjordes försöken i alla klasser, Dennis som rodde i herrarnas singelklass tog hem segern i sitt försöksheat och gick därmed vidare till A-finalen.

 

Lördagen kom och det var tid för finaler, dagen började med att alla B-finaler avgjordes, därefter var det A-finalernas tur. I Dennis klass hade 16 båtar kvalificerat sig för A-finalen, av de 31 anmälda från början. 

I finalen kämpade Dennis på bra och hängde med bra i toppen från början, efter cirka 2-2,5kilometer hade fyra båtar tagit åt sig en liten ledning och kämpade om medaljerna. Dennis låg en liten bit bakom och försökte hänga på och komma ikapp, tyvärr lyckades han aldrig komma ikapp för att kämpa om medaljplatserna utan fick jobba för en så bra placering som möjligt. Efter de 6 kilometrarna tog sig Dennis över mållinjen som åttonde man, men slutade på en 7e plats totalt på i och med att en av de franska båtarna fått tidstilägg.

 

Så en 7e plats på första kustroddsvärldsmästerskapet för Dennis, en väl genomförd insats!

Skribent: Dennis Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...