Hoppa till sidans innehåll

Sprint-SM 2014

08 JUL 2014 18:15
2014 års Sprint-SM avgjordes på Öresjö i Borås under SM-veckan. Höganäs fick med sig guld och silver hem.
(Även länk till artikel från Helsingborgs dagblad, samt till SVT som sände några av finaler).
  • Uppdaterad: 25 JUN 2015 16:18

 Artikel Helsingborgs dagblad:

http://hd.se/sport/2014/07/07/dennis-och-pontus-starkast/

 

Länk till finalsändningen från SVT:

http://www.svtplay.se/klipp/2170706/rodd-kolla-in-finalerna-har

 

Fredagen den 4 juli åkte familjen Gustavsson från Höganäs upp till Borås , för att jag och Dennis skulle delta i sprint-SM i rodd. Vi deltog i både singel och dubbel. Vi åkte från Höganäs strax efter 15.00, för att vi hade bestämt med Kicki Knejp från SPIF att vi skulle hämta henne i Ängelholm ca 15.30. När vi hade hämtat upp henne så fortsatte vår resa mot Borås utan problem.

Uppe i Borås åkte vi först till Carina och Anders Ville Wilgotson där vi skulle bo och lastade av kylväskorna, sen åkte vi inom Öresjö SS och hämtade Dennis singel som legat kvar i Borås sen han deltagit i Världscupen. När vi hade lastat Dennis båt så åkte vi över till båtplatsen Almenäs där båtplatsen var och där tävlingen skulle hållas. Där lastade vi av båtarna, riggarna och årorna innan vi åkte tillbaka till Carina och Ville och fixade kvällsmaten som bestod av grillad lax och nypotatis.

På lördagen åkte vi ner till banan så vi var där strax efter 10.00 riggade på våra båtar och gick ut och rodde en liten tur innan det var dags för prologer.

Vi rodde först prolog i singeln. Där rodde Dennis snabbast och jag lyckades med sista tid ta mig till kvartsfinal. Så tyvärr blev det så att jag och Dennis möttes redan i kvartsfinalen där Dennis vann en ganska säker seger efter att jag inte fått till någon bra rodd överhuvudtaget.

I dubbeln var sex lag anmälda så två skulle slåss ut och fyra skulle till söndagens semifinaler. Dennis och jag gör en ganska bra prolog, även om vi kan mycket bättre än vad vi presterade. Vi rodde på andra snabbaste tid i prologen Stockholms RF lag var 4/10 före oss i mål.

Söndag och dags för semifinaler. Dennis mötte i sin semifinal Oscar Claesson från hemmaklubben Öresjö SS och gick segrande ur den bataljen. I andra semifinalen vann Emil Fruedenthal från Mölndal RK.

Semifinal i dubbel och jag och Dennis möter ett lag från SPIF som rodde ganska bra dagen innan. Vi gjorde inget jättebra lopp, utan kändes som vi stressade alldeles för mycket och fick inte den riktiga toppfarten i båten. Men vi vann ändå över SPIFarna och var klara för final där vi skulle möta SRF.

Final i singeln där Dennis mötte Emil från MRK blev en riktigt stenhård batalj. Emil tog en liten ledning från start sen låg dom ganska jämt hela vägen. Det var först sista lilla biten in Emil lyckades dra ifrån Dennis lite. Så Dennis slutade på en hedervärd andra plats, även om han hade hoppats på ett guld i singeln.

Dubbelfinal och batalj mellan Höganäs och Stockholm. Jag och Dennis gjorde en ganska okej start och hade stockholmarna med oss bara en liten bit efter. Strax innan 250 meter kvar trycker vi till lite extra och glider ifrån mer och mer, känner att dom inte orkar svara upp mot oss. Så vi vann ett skönt SM-guld i sprint.

Efter loppet blev det in och rigga av båtar och lasta, sen prisutdelning och hemresa. 

 

//Pontus Gustavsson

Skribent: Dennis Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...