Hoppa till sidans innehåll

Nordic Indoor Rowing 2013

22 JAN 2013 16:07
Så var det åter tid att inleda ytterligare en tävlingssäsong, det var tid för först deltävlingen i svenska inomhusserien på roddmaskin. Höganäs hade med sig två medaljer hem i bagaget efter en väl genomförd tävling.
  • Skapad: 22 JAN 2013 16:07

Det var med skräckblandad förtjusning som vi åkte ner till Landskrona för att delta på första tävlingen säsongen 2013, för oavsett om det är kul att tävla och utmana sig själv har man ändå i bakhuvudet hur fruktansvärt jobbigt det är. 

 

Det var bröderna, Pontus och Dennis som skulle försvara Höganäs färger på denna tävlingen, de båda skulle ro i klassen herrar senior. Pontus kämpade på hela vägen och tog välförtjänt hem årets första seger. Dennis pressade sig även han för att få ett så bra resultat som möjligt, i slutändan fick han nöja sig med en fjärde plats men med ett nytt personligt rekord. 

 

Senare under dagen skulle de även tävla tillsammans i dubbel, eller så kallad 2-slide. Då är roddmaskinerna sammankopplade och de deltagande lagen i respektive klass får ett visst handikapp beroende på vikt, ålder samt kön. Pontus och Dennis som tävlade i klassen herrar och damer senior och fick ett handikapp på hela 38 sekunder det vill säga att de skulle starta 38 sekunder efter det först startande laget. De sekunderna kunde kännas svåra att plocka in, men med mycket vilja och slit lyckades de ändå ta in en del, nämligen hela 32 sekunder, det innebar att de slutade på en delad andra plats.  

Skribent: Dennis Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...