Hoppa till sidans innehåll

Matrix

03 MAJ 2012 15:14
Förbundskapten Leif Pettersson hade samlat herr- och damprojekten på Ryrsjön i Lilla Edet den 30april och den 1maj, för att där ro flera "matrixlopp" och därigenom komma fram till roddarnas kapacitet.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:48

Under valborg hade Svenska roddförbundets herr- och damprojekt samlats på Ryrsjön i Lilla Edet för att ro massa med "matrixlopp".

"Matrixlopp" innebär att man ror flera olika lopp i olika kombinationer för att komma fram till vilken/vilka roddare som gör bäst resultat, både inviduellt och i de olika kombinationerna. Alla resultat från de olika loppen analyseras för att komma fram till det.

Denna gången var det bestämmt att "matrixloppen" skulle köras i dubbelsculler och takten var begränsad till 28 drag per minut. De hade också bestämmt att de skulle köra loppen med flygande start.

 

Pontus och Anders åkte tillsammans med Peter Berg från Helsingborg upp till Lilla Edet på söndagskvällen den 29april. Väl där träffade de dem andra roddarna ingående i de olika projektgrupperna.

Under måndagen och tisdagen roddes "matrixloppen". Pontus kommentar om loppen var "Jag lyckades tyvärr inte få ut min kapacitet till fullo. Det blev för många andra och tredjeplatser för att få en inviduell topplacering i matrixen".

 

Dennis som även han ingår i herrprojektet kunde tyvärr inte delta på grund av att han forfarande hade träningsförbud efter sin käkoperation någon vecka tidigare.

Skribent: Dennis Gustavsson och Pontus Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...