Hoppa till sidans innehåll

Holland Bekker

02 JUL 2012 09:34
Helgen den 9-10 juni tävlade Pontus mot världseliten i Amsterdam.
  • Skapad: 02 JUL 2012 09:34

Den 7 juni åkte jag ner till Amsterdam tillsammans med Anders Backéus (UARS), Maria Wilgotson (ÖSS), Charlotte Andersson (ARK), Helena Back (UARS), Frida Johansson (FRK), Anna-Malvina Svennung (NRK), Veronika Karlsson (BRK/SRK) och Emma Fredh (ÖSS) för att delta i Holland Beker regatta. Andra svenskar som även var där nere och deltog var Frida Svensson (SRK), Dennis Bernhardsson (KRK), Rasmus Melin och Nick Andersson (FRK). Peter Berg (HRK) skulle ha varit med där nere och rott dubbel med Anders, men Peter hade problem med ryggen och avstod tävlingen. Vilket medförde att både jag och Anders tävlade i singel i Amsterdam. Vi hade bra motstånd i vår klass, då delar av världseliten var i Amsterdam och tävlade. Vi fick möta bland andra Mahe Drysdale från Nya Zeeland, Ondrej Synek från Tjeckien och Tim Mayens från Belgien.

På lördagen rodde jag försök och blev trea i försöket, med ett helt okej lopp. Kände dock att jag hade mer att ge, men det var bara att ladda om till uppsamlingen som skulle ros på eftermiddagen. I uppsamlingen blev jag även där trea, vilket medförde att jag hade tagit mig till semifinal som var mitt mål. För Anders hade det dock inte gått lika bra. Han blev fyra i uppsamlingen, vilket innebar att han skulle ro C-final på söndagen.

På söndag förmiddagen rodde jag semifinal. Där fick jag i stort sätt tuffaste möjliga motstånd. Jag fick nämligen möta Drysdale, Synek och en mexikan som också har kvalificerat sig till OS. Den enda jag inte mötte ifrån världseliten i min semifinal var Tim Mayens. Jag blev sist i semifinalen, vilket innebar att jag skulle ro B-final under eftermiddagen. Jag hade inte fått till loppet riktigt som jag ville, men jag hade goda förhoppningar inför B-finalen och ville göra ett riktigt kanon lopp. Men jag fick inte till mitt lopp i B-finalen, jag blev snabbt distanserad och jag blev bara frustrerad över att inte kunna göra ett bra lopp. Det kändes som jag satt och tvekade innan jag satte i årorna och därmed förlorade båtfart.

Skribent: Pontus Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...