Hoppa till sidans innehåll

European open indoor rowing 2014

10 FEB 2014 20:32
Lördagen den 25januari avgjordes EM på roddmaskin i Köpenhamn. Höganäs roddförening och Sverige hade två roddare som deltog, genom bröderna Gustavsson.
  • Skapad: 10 FEB 2014 20:32

Lördagen den 25januari avgjordes EM på roddmaskin i Köpenhamn. Höganäs roddförening och Sverige hade två roddare som deltog, genom bröderna Gustavsson. Båda två deltog i herrar senior tungvikt.
Vi anlände till Köpenhamn ca 12.30. Då började vi med att kolla hur det såg ut i tävlingshallen och om vi behövde göra någon anmälan att vi var på plats. Efter det så satte vi för att äta och ladda upp med energi. Vi gick runt och tittade lite på loppen som gick och på kläderna som dom hade att sälja där.
När det började närma sig så att vi hade 40 min kvar till start gick vi ut och värmde upp. Formen kändes bra för oss båda två och vi var taggade till att prestera på topp. När det var 10 min kvar till utsatt start gick vi in och ställde oss vid ingången till tävlingsmaskinerna och då visade det sig att tävlingarna var försenade med ca 10 min, så det var bara att stå där och vänta och försöka hålla igång lite genom att skaka igång benen. När vi väl fick gå in till roddmaskinerna var det bara att ställa in maskinen så som man vill ha den och köra några korta dragare innan det var dags för start.
Starten gick och Pontus och Dennis gjorde en bra start och hittade sen in i deras tävlingsrytmer. Pontus hängde med bra och låg bland de fyra första hela vägen. Efter tusen meter ökade han lite och började plocka in på ledaren, han var den som avancerade snabbast under den tredje 500 metaren, men han orkade inte göra den där sista tuffaste spurten så att han spurtade förbi ledaren. Men där var två danska roddare som gjorde en jättebra spurt. I mål var Pontus fyra, slagen av tre danskar som delade på första platsen efter att ha haft samma tid i mål. Vinnarna i loppet rodde på 5:57,2 och Pontus på fjärdeplats rodde på 5:58,6. Bara 7 meter från att ytterligare en skulle få vara med att dela på första platsen.
Dennis gjorde också ett kanon lopp, men han tyckte han var lite feg på tredje 500 metaren och tappade lite för mycket tid. Trots det gjorde han ett bra lopp och slog personligt rekord med några sekunder. Han rodde in på trettonde plats på tiden 6:12,6. Runt Dennis placering var ett riktigt getingbo, några tiondelar snabbare eller långsammare gjorde ett par placeringar bättre eller sämre.

Skribent: Pontus Gustavsson

 

Höganäs Kommun Elitsatsning

 

LIONS

 

svenska roddförbundet

 

UNIBET 30/30 fonden

 

 

SM-veckan 2018 KUSTRODD 

indieprint

 

 Gräsroten

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Höganäs RF - Rodd
Småbåtshamnen 9
26339 Höganäs

Kontakt:
Tel: 0736435468
E-post: hoganasroddklubb@gma...